"De basis is vertrouwen"

In de huidige crisis staan we allemaal, inclusief het management, voor nieuwe uitdagingen. Leidinggeven op afstand is nu noodzakelijk, omdat directe persoonlijke communicatie bemoeilijkt wordt.

Hoe stuur je jouw team goed aan, zorg je voor veiligheid, kracht en zorg je ervoor, dat alles soepel verloopt? Graag geeft Barbara Frett vanuit haar internationale kennis en ervaring jou een paar tips mee, zodat de Corona crisis geen "teamcrisis" wordt. De eerste tip: Vertrouwen

De basis is vertrouwen

Het is een logische wet: in onzekere tijden met veel onbekende en nieuwe factoren verlangen mensen naar veiligheid. Je teamleden zullen zeker hetzelfde voelen. Als manager/leidinggevende dien je deze veiligheid over te kunnen overbrengen, zodat uw team zich volledig kan concentreren op zijn taken. Maar hoe doe je dat?

Nogmaals de basis hiervan is vertrouwen. Het begint met het leren kennen van de behoeften van je medewerkers. Maak hiervoor eerst een vaste afspraak. Vraag naar de situatie en de behoeften van elk individu. Geef medewerkers het gevoel er voor hen te zijn door je begripvol op te stellen. Thuiswerken is voor velen nieuw en biedt sommigen nieuwe uitdagingen die ze eerst samen met jou moeten oplossen. Spreek, indien mogelijk, elk individu aan op het niveau dat overeenkomt met zijn/haar persoonlijke situatie. Objectieve mensen willen feiten, anderen hebben meer persoonlijke gesprekken nodig.

Zodra de basis voor een vertrouwensband is gelegd, helpen drie belangrijke factoren ook om een ??team op afstand succesvol te leiden:

1.    doelgerichtheid

2.    verantwoordelijkheid

3.    toegankelijkheid

Als deze drie gebieden voor beide partijen aanwezig zijn, zal het gevoel van veiligheid op een hoger niveau terecht komen.

Back