"Duidelijkheid over to-do's en deadlines"

In de huidige crisis staan we allemaal, inclusief het management, voor nieuwe uitdagingen. Hoewel medewerkers gedeeltelijk terugkeren naar kantoor, blijft leidinggeven op afstand is noodzakelijk voor de thuiswerkers.

Hoe stuur je jouw team goed aan, zorg je voor veiligheid, kracht en zorg je ervoor, dat alles soepel verloopt? Vanuit haar internationale kennis en ervaring deelt Barbara Frett graag haar tips met jou, zodat de Corona crisis geen "teamcrisis" wordt.

Haar tweede tip is “Doelgerichtheid” deze werd al kort benoemd in het vorige bericht over “vertrouwen” en licht Barbara in dit blog nader toe.

Zonder vast kader, verliezen velen snel het (werk)doel uit het oog. Een nauwkeurige omschrijving van de taken en prioriteiten helpt om effectief te werken. Duidelijkheid over to-do's en deadlines, werktijden en teamtaken creëert een raamwerk dat als veilig wordt ervaren.

Om dit te doen, plan je ook gezamenlijke afspraken in, voor feedback en uitwisseling. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de situatie en wensen van de medewerkers. Iemand die veel vragen heeft, zal regelmatige uitwisselingen waarderen, zelfstandigen houden misschien van meer afstand. Vanwege ieders individuele situatie is de timing van beide kanten belangrijk, er moet rekening worden gehouden met speciale gezinssituaties. Laat ruimte over voor een open uitwisseling en vermijd absoluut dooddoeners als "dat heb je zeker niet nodig". De druk is momenteel hoog, zorg ervoor dat deze niet té hoog wordt.

Back