Waarom verantwoordelijkheid geven en nemen zo belangrijk is bij leiding geven op afstand

In de huidige crisis staan we allemaal, inclusief het management, voor nieuwe uitdagingen. Hoewel medewerkers gedeeltelijk terugkeren naar kantoor, blijft leidinggeven op afstand is noodzakelijk voor de thuiswerkers.

Hoe stuur je jouw team goed aan, zorg je voor veiligheid, kracht en zorg je ervoor, dat alles soepel verloopt? Vanuit haar internationale kennis en ervaring deelt Barbara Frett graag haar tips met jou, zodat de Corona crisis geen "teamcrisis" wordt.

In deze derde tip legt Barbara uit waarom Verantwoordelijkheid nemen en geven zo belangrijk is bij leiding geven op afstand. Je leest er alles over in onderstaande blog.

Verantwoordelijkheid

Voor succesvolle teamresultaten moet de rechterhand weten wat de linkerhand doet. Dit geldt zeker voor thuiswerken. Je moet dus altijd weten wie waar aan werkt. En je medewerkers dienen ook precies te weten waarvoor ze verantwoordelijk zijn en wat er van ze verwacht wordt. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de gewijzigde, individuele omstandigheden en pas uw prestatieverwachtingen dienovereenkomstig aan. Mogelijk moeten ook de verantwoordelijkheden worden gewijzigd. Probeer hierbij zowel het hele team als het individu voor ogen te houden. Dit is de veiligste basis om succesvol te zijn. Als iedereen zich prettig voelt bij zijn taken en de werklast kan beheren, geeft dat zekerheid. Vergeet niet een compliment te maken over de behaalde resultaten ondanks de gewijzigde situatie. Je team zal blij zijn om samen met jou de klus te hebben geklaard. Zelfs onder deze moeilijke omstandigheden kan het team er sterker uit te komen.

Back