Frettwork network ontwikkelt zijn personeel

Aken, 30 juni 2016 – In tijden waarin specialisten en opleidingsplekken tekortschieten is het belangrijk om jongeren een veilige toekomst te bieden. Daarom neemt Frettwork de verantwoordelijkheid als werkgever op zich en zal vanaf 2016 zelf opleiden.

“De initiële beroepsopleiding ligt mij al altijd nauw aan het hart. We moeten jongeren de kans geven zich in de maatschappij te integreren,” zegt Barbara Frett, oprichter en bedrijfsleidster van Frettwork network GmbH. “Stagiaires leveren al heel vroeg een grote bijdrage binnen het bedrijf. Deze vaardigheden zouden wij moeten gebruiken door hen te voorzien van een opleiding en een goede basis aanbieden om de talentontwikkeling te bevorderen.”

Derhalve heeft Barbara Frett haar leidraad nagestreefd en de eerste stagiaire van de middelbare commerciële beroepsopleiding onder contract genomen. Vanaf zomer dit jaar zal hij aan zijn uitgebreide bekwaming tot commercieel medewerker beginnen waarin hij aan complexe kantoor- en bedrijfsprocessen werkt. Deze in 2014 ingeleide beroepsopleiding verenigd drie in Duitsland welbekende beroepen „Bürokaufmann/-frau“, „Kaufmann/-frau für Bürokommunikation“ en „Fachangestellte/-r für Bürokommunikation“ onder een nieuw arbeidsprofiel.

Het doel van deze combinatie is een duidelijk gestructureerd, attractief en modern aanbod voor verschillende sectoren op te richten. Door dit veelzijdige aanbod heeft de stagiaire de ideale omstandigheden zelfstandig werk te verrichten en een goede basis voor zijn professionele toekomst.

Meer informatie over Frettwork network vindt u hier:

www.frettwork-network.de

 

Frettwork network – de HR-dienstverlener uit Aken

HR-dienstverlener Frettwork network GmbH uit het Duitse Aken, bij het Drielandenpunt, is gespecialiseerd in het rekruteren van leidinggevend en technisch personeel, het opbouwen en uitbreiden van personeelsafdelingen binnen sterk groeiende MKB-bedrijven en interim-management.

Het team heeft ruime ervaring binnen uiteenlopende sectoren zoals farma, e-commerce/it, retail, banken en financiële diensten, alsook sales en marketingorganisaties. De praktijkgerichte aanpak staat garant voor een nauwkeurige werkuitvoering.

Employer branding is een van de kerncompetenties van Frettwork network. Langdurige praktijkervaring, zowel vanuit de kant van de werkgever als de werknemer vormen het serviceaanbod waarvan regionale, nationale en Europese bedrijven gebruik kunnen maken.

Back